Petzl side event

Zelf drytoolen, ijsbijl contest en meer

In samenwerking met partner Petzl is er voor deelnemers en bezoekers een leuk side event met een aantal gratis activitieten.

Zelf drytoolen

Tijdens de wedstrijd is het mogelijk om zelf kennis te maken met dryoolen. Op een 4,5 meter hoge boulderwand kun je je eerste drytool moves maken onder begeleiding van een ervaren instructeur. Je klim op je eigen schoenen met technische ijsbijlen een lastige drytool boulder terwijl je veilig gezekerd bent met een toprope en een helm met vizier bescherming. Dit belooft een nieuwe unieke klimervaring te worden en wie weet wordt dit een kennismaking met een klimdiscipline waar je niet vanaf komt!

IJsbijl Contest

De uitdaging is simpel; wie kan het langst aan twee ijsbijlen blijven hangen ? De uitvoering is een stuk lastiger en staat garant voor een paar verzuurde onderarmen. Lang aan je ijsbijlen kunnen blijven hangen is een vaardigheid die bij het ijsklimmen behoorlijk relevant is! Ga jij deze uitdaging aan? Petzl heeft een mooie prijs voor de winnaar.

Scherpe Stijgijzers en ijsbijlen

Neem je eigen ijsbijlen en stijgijzers mee naar de wedstrijd. Onder begeleiding van een expert van Petzl leer je jouw tools perfect scherp te maken. Goed geslepen ice tools zijn een must als je een bevroren waterval instapt. Het vijlen van je stijgijzers en ijsbijlen komt precies, alleen scherp is niet voldoende, zo is bijvoorbeeld de hoek waarin je de punten vijlt cruciaal. Na deze activiteit ga je met perfect geslepen ice tools naar huis.

IJsboren draaien

Het snel en efficient plaatsen van ijsboren is misschien wel de belangrijkste voorwaarde voor een stresvrije beklimming. Moderne ijsboren worden steeds beter en dat zit hem vooral in het gemak waarmee je de ijsboren kunt plaatsen. De huidige Petzl ijsboren zijn echt top! Tijdens deze activiteit kun dit zelf ervaren door een ijsboor in een stuk ijs te plaatsen.