Info bezoekers

Spectaculair om naar te kijken

IJsklimwedstrijden vinden plaats op drytoolwanden. In deze vorm zijn de wedstrijdroutes technisch moeilijker te maken dan pure ijsklimroutes. Daarnaast zijn de routes beter constant te houden tijdens de wedstrijd en gaat de wedstrijd gewoon door als het dooit. Het gebrek aan ijsklimroutes in Nederland is dus geen enkel bezwaar voor het houden van een EU Cup Ice Climbing. Het is waanzinnig spectaculair om naar een wedstrijd te kijken waar atleten vaak letterlijk aan het uiterste puntje van hun bijl hangen en een minieme verkeerde beweging tot een val kan leiden. Als toeschouwer zit je dan óók op het uiterste puntje, maar dan van je stoel. De wedstrijd bestaat uit een voorronde met twee flash voorklimroutes en een onsight finale. Check het programma voor de exacte tijden.

Sta je te popelen om een kijkje te nemen? Kijk dan mee via de livestream. Zodra de link beschikbaar is, vind je die hier.

Vrijwilliger worden?

Voor het organiseren van een wedstrijd zijn vrijwilligers onmisbaar. Lijkt het je leuk om de wedstrijdorganisatie te helpen? Denk hierbij aan het opbouw en/of afbouwen van tribunes, wedstrijdgebied in orde maken, de ticketcontrole, isolatiemedewerker, spotlight bediening, etc.

Als vrijwilliger krijg je een NKBV-dagvergoeding + reiskostenvergoeding.

MELD JE HIER AAN